Последната надежда на Енерги Котбус, където се подвизават българите Станислав Ангелов и Димитър Рангелов, е зимната трансферна пауза, пише германският таблоид „Билд”. „Непременно трябва да бъдат привлечени нови играчи, само така ще се предотврати отпадането на тима във втора Бундеслига”, отбелязва материалът.

Старши треньорът на „червено-белите” Боян Прашникар също взе участие в шпионския тур. След като за кратко посети семейството си в Словения, наставникът замина за Тунис, където наблюдава изявите на нападателя Меди Бен Дхифалах.

Въпреки че според треньорския щаб на Енерги качествата на младия футболист са многообещаващи и завидни, той се появи в игра за своя Етоил Спортиве ду Сахел в мача срещу Бизертин едва в 68-та минута.

„Тунизийците имат много силна юношеска школа, но въпросът е, дали ще се аклиматизират в нашия футбол”, каза мениджърът на Енерги Щефен Хайдрих.

Скаут на Енерги ще пътува до Северна Африка и следващата седмица, тъй като Прашникар смята Дхифалах за много силен нападател. Тунезиецът обаче може да представлява евентуален конкурент за твърдото титулярно място на Рангелов, в случай че треньорът се окаже прав за таланта на Дхифалах.

Освен офанзивен футболист Енерги упорито издирва и защитник, което пък може да се отчете като сигнал за тревога за Пелето.