Защитникът Петър Занев ще остане в испанския Селта до лятото. Той няма да започне подготовка с Литекс, каквато възможност имаше. В началото на сезона ловчанлии преодстъпиха бранителя на галисийския тим за една година. "В момента не играя, но се надявам това да стане съвсем скоро. Нямам представа защо треньорът не разчита на мен. Няма обаче да се откажа да се боря за титулярно място", заяви пред официалния сайт на „оранжевите” Занев.

Литекс започва зимната си подготовка утре, като наставникът на тима Миодраг Йешич събира отбора в 12,30 часа на Градския стадион в Ловеч. Сръбският специалист е предвидил едно занимание за деня. До 14-ти "оранжевите" ще се готвят в домашни условия, след което заминават за Дубай, където ще протече първата фаза от зимната подготовка. В емирството Литекс ще изиграе три или четири контроли срещу европейски отбори. Възможно е участието в престижен четиристранен турнир.

Началото на подготовката ще пропусне левият бек Михаил Венков. Той претърпя две операции – на ръката и от херния и все още се възстановява. Юношата на Септември обаче ще бъде на линия за началото на пролетния дял в първенството.