Българския футболист Петър Занев официално днес премина под наем в испанския втородивизионен Рсинг Ферол. Бранитерлят, който е собственост на Литекс, даде интервю в предаването Гол Линия, в което говори за новия си отбор и за националния отбор.

„Днес подписах с Расинг Ферол, всичко мина добре за мое щастие и от днес вече съм техен играч”.

„По принцип като сила и като фенове отборът не може да се сравнява със Селта, но е един сравнително приличен отбор, който си е поставил за цел да се задържи в Сегунда дивисион.

Стадионът им е нов, добро съоражение за 15-20 000. Има два помощни терена до него, условията са добри”.

„В друг български отбор освен Литекс нямах вариант да се върна. Моето желание бе да се опитам да се наложа в испанския футбол. Последните няколко месеци след напускането на Стоичков ми бяха много тежки, защото треньорът не ми обръщаше внимание.Научих много неща и се опитвам да се поуча от грешките си”, заяви Занев.

Бранителят не скри и намеренията си да запази мястото си в националния отбор: „Една от причината да си тръгна от Селта бе да играя постоянно във Ферол и селекционерът да ми обърне внимание”.

„Днес говорихме с президента на клуба. За съжаление няма да могат да ме картотекират за този уикенд. Приеха ме нормално в отбора, момчетата са професионалисти”, завърши Занев.