Старши треньорът на Енерги Котбус Петрик Зандер ще пусне Станислав Ангелов и Димитър Рангелов като титуляри в утрешния мач срещу Волфсбург от шестия кръг на Бундеслигата. Както е известно, именно двубоят с „вълците” е съдбоносен за наставника и най-вероятно утре ще стане ясно, дали той остава начело на „червено-белите”. От началото на сезона в Германия тимът от Лаузитц е спечелил само две точки в пет мача, а бъдещето на Зандер е под сериозен въпрос.

„Задължително, трябва да заложим на офанзивата. Дори ако това означава да рискуваме грешки в защитата”, заяви Зандер.

За да спаси поста си в Котбус, наставникът ще предприеме няколко промени в състава си. Неговият любим футболист Франсис Киоьо ще остане на резервната скамейка, а вместо него Денис Сьоренсен и Димитър Рангелов ще водят атаката на Енерги.

Пелето пък ще бъде позициониран в халфовата линия. 28-годишният национал досега играеше като ляв или десен бранител в състава на Зандер. Вместо това Да Силва ще започне като десен защитник, а Щефен Баумгарт ще седне на пейката. Марио Квитанович пък ще брани отляво.

Освен значителните размествания в стартовия състав, Зандер е предприел и нова тактика. В системата 4-4-2 няма вече място за Кристиан Басила. Скела и Рост ще играят в центъра, а Алонефтис ще бъде ляво крило.