Бившите футболисти на Левски Елин Топузаков и Димитър Телкийски, които ще играят в израелския Апоел (Тел Авив) бяха посрещнати в израелската столица от фенове на тима, които ги накичиха с червено-бели шалчета.

Топузаков вярва, че последното място на Апоел (Тел Авив) е временно и заедно с Телкийски, ще помогнат на отбора да се измъкне от тази ситуация.

"Много добри неща съм чувал за Апоел, който винаги е фаворит за титлата и един от най-популярните отбори в Израел. Смятам, че ще останем тук, но първо с моя приятел Телкийски трябва да изслушаме условията", каза Топузаков в интервю за израелска телевизия.

"Очаквам да играем добре за отбора, за феновете и за цялата общественост, която е ангажирана с Апоел". Попитан дали се притеснява, че в момента този отбор е на последното място в класирането само с една победа въпреки миналогодишната титла,

Топузаков отговори: "Това, че отборът е на последно място, е временно явление. Но с добри игри и победи, ще се изкачим в класирането. В края на сезона всичко ще бъде наред. Още веднъж казвам, че не виждам проблеми да останем в отбора".

"Изкарах 12 години в Левски, пет пъти станах шампион, играх в Шампионската лига. Беше време за ново предизвикателство и смятам, че Израел е отлична възможност да направя една крачка напред в кариерата си".

 Двамата футболисти на Левски бяха придружавани от помощник треньора Емил Велев, който игра дълги години в Израел и има много добра репутация. Според неофициални източници от Апоел, на двамата футболисти ще бъдат предложени сходни лични условия- месечна заплата от по 15 хиляди евро. Апоел има 13 титли на Израел, последната от тях спечелена през сезона 1999/2000. 12 пъти е бил притежател на купата на Израел, включително и през миналата година.