Енерги Котбус на Димитър Рангелов и ФСВ Франкфурт, където играе Илиян Мицански, загубиха своите срещи от 30-ия кръг във Втора Бундеслига. И двамата българи бяха титуляри за своите тимове.

Енерги загуби изключително нещастно като домакин на Ханза Рощок с 0:1, като победното попадение на Доминик Пейц падна в продължението на редовните 90 минути. Рангелов записа цял мач, но не успя да помогне на своя тим да стигне поне до равенство.

ФСВ Франкфурт също отстъпи с минималното 0:1 като гост на Фортуна Дюселдорф. Ранисав Йованович вкара гола за домакините в 58-ата минута, а в 72-ата Мицански бе заменен.

Загубите смъкнаха Енерги и Франкфурт във временното класиране, като тимът на Димитър Рангелов падна до 12-о място със своите 31 точки, а отборът на Мицански вече е опасно близо до зоната на изпадащите – на 15-а позиция с 30 точки, само на 4 от 16-ия Ханза Рощок, който ще играе плейоф за оставането си във втория ешелон на германския футбол.

Бившият бранител на Славия и националния ни отбор Асен Караславов пък остана резерва при нулевото равенство на Гройтер Фюрт срещу Айнтрахт Брауншвайг. Фюрт оглавява класирането с 64 точки, на 3 пред втория Айнтрахт Франкфурт.