Загуби записаха българските легионери в мачовете си от 16-тия кръг на немската Бундеслига.

Валери Домовчийски влезе в 63-тата минута за Херта при загубата на берлинчани с 0:1 като гости на Шалке. Домо зае мястото на Рафаел, като това бе първа смяна за Херта. Едва след това в игра влезе звездата на тима Марко Пантелич.

За времето си на терена Домо не успя да стигне до изгодно голово положение, но за сметка на това записа стопроцентов актив при пасовете.

Единственото попадение в мача падна само 2 минути, след като българският нападател влезе в игра. В 65-тата минута Фарфан центрира отляво, Дробни опита да изчисти топката, която обаче попадна в останалия непокрит Асамоа, който от 2 метра с глава вкара безпроблемно.

Димитър Рангелов игра цял мач за своя Енерги Котбус при тежката загуба с 0:3 като домакин на Щутгарт. Все още навлизащият в ритъм Станислав Ангелов пък влезе в игра на полувремето на мястото на Марко Курт.

Резултатът в Котбус бе открит в 4-тата минута след удар в горния ляв ъгъл на Роберто Хилберт. Преднината на „швабите” удвои Ян Симак в 63-тата минута, а крайното 3:0 оформи Сами Кедира 5 минути по-късно.

Четвъртият българин в Бундеслигата Чавдар Янков гостува със своя Хановер на Волфсбург в неделния следобед.

Вердер изненадващо се издъни като гост на Карлсруе. Щефан Бук в 83-тата минута донесе ценния успех на един от аутсайдерите в първенството.

Третият във временното класиране Байер Леверкузен пък победи Борусия Мьонхенгладбах с 3:1. За „аспирините” вкараха Щефан Кислинг на два пъти и Патрик Хелмес, докато почетното попадение за Борусия бе дело на Тони Янчке.

Всички мачове в Бундеслигата:

Шалке – Херта 1:0

Айнтрахт – Бохум 4:0

Карлсруе – Вердер 1:0

Енерги – Щутгарт 0:3

Арминия – Борусия Дортмунд 0:0

Борусия Мьонхенглдбах – Байер Леверкузен 1:3

От вчера: Байерн – Хофенхайм 2:1

В неделя от 18 часа са мачовете Вофлсбург – Хановер и Кьолн – Хамбургер.