Чавдар Янков игра цял мач при загубата на Хановер от Хамбургер с 0:1, а Димитър Рангелов дебютира в Бундеслигата като влезе през второто полувреме за Енерги Котбус, който направи 0:0 като гост на Байер Леверкузен. Станислав Ангелов не игра за тима от Котбус, тъй като едва късно снощи получи позволението на ФИФА да стане футболист на немския отбор.

Байерн Мюнхен стартира силно, с категоричното 3:0 над Ханза Рощок, докато Вердер не успя да пребори Бохум и завърши 2:2. В другите два мача днес: Айнтрахт – Херта 1:0 и Волфсбург – Арминия Билефелд 1:3.

Полузащитникът на Хановер Чавдар Янков бе титуляр за Хановер, и игра пълни 90 минути, но неговият отбор стартира лошо новия сезон, като отстъпи с 0:1 на Хамбургер пред 49000 на „AWD–Арина”. Единственото попадение падна в 23-та минута, когато Трошовски центрира в наказателното поле, Де Йонг свали на гърди към Бенджамин и той с премерен шут я прати във вратата. Янков нямаше много възможности за атака, като изпълняваше предимно дефанзивни функции. Добре построеният тим от Хамбург обаче показа, че си е свършил добре работата през лятото и ще се бори за предни позиции този сезон.

Другият българин, който игра днес по терените в Германия, бе Димитър Рангелов. Нападателят се появи в 67-та минута на мястото на Ривич, като първа смята за Енерги Котбус при нулевото равенство като гост на Байер Леверкузен. Рангелов имаше шанс да донесе трите точки на своя отбор, но бързата контраатака, която организира заедно с Койо, завърши с топка в ръцете на вратаря на Леверкузен Адлер.

Другият българин в състава на Котбус Станислав Ангелов не игра за своя тим, тъй като твърде късно снощи ФИФА изправи разрешение до немския отбор да го картотекира. Очаква се следващата седмица Пелето да дебютира в Бундеслигата.

Байерн Мюнхен доказа, че отново си е върнал шампионския облик, като разби с 3:0 Ханза Рощок. Новите попълнение Лука Тони и Мирослав Клозе (2) отбелязаха попаденията за „баварците”.

В останалите срещи от днес:

Бохум – Вердер 2:2

Айнтрахт – Херта 1:0

Волфсбург – Арминия Билефелд 1:3