Въпреки красноречивата домакинска загуба на Селта от Майорка с 0:3 Христо Стоичков не губи оптимистичното си настроение. Бившият национален селекционер даде интревю пред вестник „La Voz De Galicia, в което заявява, че „битката е загубена, но не и войната”.

 

Треньорът на отбора от Виго каза, че попадението на Аранго в 10-тата минута на двубоя е повлияло на играта на неговия отбор.

 

„Първият гол ни оказа прекалено голямо въздействие. Ние се опитвахме да играем нашата игра, да владеем топката и ние направихме необходимото да спечелим, но те играха по-успешно от нас” – коментира бившият носител на Златната топка.

 

„Никой не иска да напуска терена като загубил. Необходимо е да работим и да се стараем повече и така ще бъде до края. Вече казах, че промяната няма да настъпи за един ден” – заяви Стоичков. Той желае неговите играчи да бъдат по-усърдни и по-сериозни не само в тренировките, а и в цялостното си мислене.

 

Треньорът също така поздрави Майорка за успеха и увери феновете, че галисийците ще се борят до край за оставането в елита: „Аз знам, че е трудно в този момент, но аз вярвам, че ние ще се справим със ситуацията. До края на първенството е необходимо да дадем всичко от себе си” – добави Стоичков.