Димитър Бербатов игра в двубой в Белфаст в чест на легендата на Манчестър Юнайтед Хари Грег. На „Уиндзор Парк“ „червените дяволи“ се изправиха срещу сборен тим на северно ирландската лига, за да почетат бившия вратар на Юнайтед.

Хари Грег играе за Юнайтед в периода 1957 – 1966 година, като има 247 мача за клуба. Той бе наречен „Героят от Мюнхен“, тъй като успява да изтегли част от своите съотборници от горящия самолет по време на Мюнхенската трагедия – включително Боби Чарлтън, Джаки Бленчфлауър и Денис Вайълет. Той успява да помогне още на Вера Лукич, бременната съпруга на югославски дипломат, както на дъщеря й Весна, както и тежко ранения мениджър на Юнайтед сър Мат Бъзби.

В двубоя в чест на Грег Димитър Бербатов бе титуляр и остана на терена до 72-та минута, когато бе заменен от Пол Скоулс. В 18-та минута на двубоя българинът изведе отлично Майкъл Оуен в наказателното поле, но последният от 5-6 метра не успя да уцели вратата. В последствие се оказа, че англичанинът се е намирал в засада.

„Червените дяволи“ победиха с 4:1, а головете отбелязаха Патрис Евра (20'), Ашли Йънг (58', 87') и Рууни от дузпа (64').

Съставът на Юнайтед: Линдегаард (Амос 61'), Джоунс, Фърдинанд (Йънг 46'), Еванс, Евра (Живерин 46'), Валенсия (Форназие 72'), Парк, Клевърли, Нани (Гигс 72'), Оуен (Рууни 61'), Бербатов (Скоулс 72').

Неизползвана резерва: Ернандес

СНИМКИ от събитието – ТУК и ТУК!