Пореден благороден жест направи вратарят на националния ни отбор по футбол Николай Михайлов, който с клубния си холандски тим Твенте достигна до четвъртфиналите в Лига Европа. Той дари своята фланелка за участие във втория благотворителен търг, организиран от собственика на спортен сайт и репортер в НДТ Руслан Йорданов.

Фланелката е с №13. Тя вече е в Добрич и ще стане собственост на читателя, който предложи най-голяма сума по време на предстоящия аукцион по интернет.

Припомняме Ви, че отново всички събрани средства ще бъдат дарени. Те ще се предоставят за лечението в Израел на 4-годишната Александра Маркова от Добрич и на ЦДГ "Бодра смяна".

Участниците в търга ще могат да наддават за предмети на водещите футболни клубове Литекс, ЦСКА и Левски, като например фланелката с №9 на най-добрия футболист на шампиона Литекс за 2010 г. Светослав Тодоров. Лидерът в "А" група изпрати и топка с автографи на всичките си футболисти. Своята фланелка на ЦСКА с №14 изпрати и Светослав Петров, който в момента е помощник треньор в тима на "армейците". Върху нея стоят подписите на всички играчи на "червените". Кампанията е подкрепена от националния ни отбор по футбол.

Припомняме ви, че през февруари чрез подобен благотворителен търг бяха събрани 1287 лева, като всички средства бяха предоставени на родителите на Алекс. В продължение на една седмица феновете имаха възможността да наддават за лични предмети на девет мегазвезди на българския спорт - Станка Златева, Екатерина Дафовска, Таня Богомилова, Невяна Митева, Симона Пейчева, Веселин Топалов, Григор Димитров, Матей Казийски и Детелин Далаклиев.

Кампанията ще се проведе в сайтовете centersport.org и ndt1.com, като допълнително ще бъде съобщено началото на търга. До момента са събрани близо 21 000 лева за лечението на Алекс от необходимите 35 000 лева.