Българският нападател на Заглебие Любин Илиян Мицански се включи в благотворителна акция за събирането на средства за спасяването на живота на Рената Йедрак. Талантът ще бъде част от аукцион, като наградата ще е вечеря с него. „Страхотна идея,” коментира Илиян. „Чувал съм, че се търси помощ за Рената Йедрак, така че когато научих, че мога да помогна, се съгласих. Само ми кажете кога и къде трябва да бъда.” Интересът към Мицански е доста сериозен, тъй като в момента той е водещият голмайстор на втора полска лига.

33-годишната Рената Йедрак се нуждае от нови бели дробове, за да оцелее, а трансплантацията струва 100 хиляди евро. Благодарение на усилията на жителите на Любин и много организации обаче, тази сума е почти достигната и тя вече има сериозна възможност да я събере в скоро време.

Аукционът приключва на 19 ноември в полунощ. Предложилият най-голяма сума ще спечели, и ще получи за награда вечеря с Илиян Мицански, което, казва официалният сайт на Заглебие, е „възможност да говорите и вечеряте с един много добър футболист”. Угощението ще бъде в ресторант „Песто”.

За пет дни вече има 16 наддавания за вечерята с Илиян, като до момента най-високата предложена сума е 630 злоти или 327 лева. Вижте сами предложението в полския вариант на популярния e-bay - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=475856817