Димитър Рангелов премина в един от грандовете на немския футбол Борусия Дортмунд и веднага стана интересен за местната преса. Електронното издание на авторитетния вестник „Билд” е отделило сериозно внимание на българския национал, като е поместило сред водещите си новини материал за нападателя и неговото хоби мотокросът.

Изданието се шегува, че Рангелов няма да има проблеми с основното изискване на новия си треньор Юрген Клоп – „да дава газ до краен предел”, защото именно това прави по време на почивката си в България.

Бившият футболист на Енерги обяснява: „Моят баща Димитър е един от най-добрите състезатели по мотокрос в света. През 1988 година той дори става трети на Световното първенство. В моята родина няма и до днес по-добър от него!”.

Рангелов-младши също е бил невероятен талант на двете колела: „Когато бях на четири години, баща ми ми донесе мотора в хола. До 12-та ми година успешно участвах в състезания. След това обаче единствено исках да играя футбол…”

Въпреки това тренировките по мотокрос са допринесли за футболната кариера на Рангелов: „Откакто стоях седнал на мотора зад баща ми, страх е непозната дума за мен”. Голаджията продължава да препуска с мотор заедно с баща си, но вече само за удоволствие.

Почивката за Рангелов обаче е пред своя край. Той приключи ваканцията на Черно море и заедно с приятелката си Клаудия е пристигнал в София, разкрива „Билд”.

„Моята почивка е почти приключила. В събота стартира предсезонната подготовка и искам да се представя в добра кондиция. Затова и сега правя някои специални упражнения в един възстановителен център”, обясни Рангелов.