Българският вратар на Твенте Николай Михайлов остана без книжка, след като полицията го залови да кара с превишена скорост преди три седмици. Въпреки че инцидентът се е случил преди време – на 21 ноември – чак сега холандските медии съобщават за него. Всъщност, причина за това вероятно е фактът, че в същата вечер пияният съотборник на Ники Тео Янсен катастрофира много тежко.

След победата над Витес, Михайлов се прибирал към дома си, но натиснал сериозно педала на газта, и вместо разрешението 80 кв/ч, фучал с цели 200! Заради невероятното превишение, полицаите на момента са отнели книжката на българина.

Три седмици по-късно, Ники отново може да кара, и е получил обратно талона си, но е бил порицан от клуба си за поведението си. „Въпросът бе обсъден, но остава клубна тайна. Твенте признава, че Николай Михайлов е карал с превишена скорост, и срещу него са предприети нужните мерки. Властите го глобиха и му отнеха книжката. Талонът му вече е върнат. Случаят е приключен,” обявиха от клуба.

Тио Янсен от своя страна продължава да се възстановява от травмите след катастрофата. Твенте отстрани Янсен за два месеца и му наложи солена глоба.