Светъл лъч, в иначе тъмния тунел, наречен български футбол. Отборите от Висшата лига погледнаха с добро око на родните таланти.


Мартин Петров и Димитър Бербатов влязоха в ролята на снегорин, който откри пътя за много други. Класните прояви на звездите направиха впечатление. Младежките национали извадиха късмет падайки се в група заедно с Англия.

 

Изкарани на тезгяха, читавите млади момчета получиха нужния шанс. Топката е в краката им, Ники Димитров вече я рита в Лондон в скромната компания на Сеск Фабрегас и Перси. Домовчийски е в списъка на Блекбърн, англичаните идват на крака в София. Ивелин Попов е в плановете на Манчестър Сити, макар че пропусна да се покаже срещу Англия. Скаут на Нюкасъл обикаля като глуха кучка из стадионите в България, хора и от други британски клубове се облизват около бг футболистите.

 

Божинов, Стилиян Петров, подписалият с Ливърпул Николай Михайлов допълват списъка на „легионерите” ни в Англия.


Новата мода е футболисти в ученическа възраст да преминават в академиите на елитните клубове от Острова. Все още неизвестният Радослав Василев предизвика интерес още с първите си прояви в Рединг. Подобни трансфери на обещаващи българи скоро няма да попадат в графата изненади.


Дори и само един от вероятните трансфери да се осъществи, ползата ще е голяма. Броят на школуваните футболисти в националния отбор ще нарасне.


Чакайки добра новина от Острова, забравяме, че предстои едно гарантирано шоу - Сити - Тотнъм. Последен джентълменски дуел между Мартин и Бербатов. Може би решителен и в борбата за Футболист на годината. Сърдити няма да има!


Чакаме наследниците на дуета, новата вълна звезди готова да пропусне новогодишните празници, заради големия футбол.