Абсурдната ситуация в египетското първенство продължава. В поредерн мач от възобновеното наскоро първенство, столичният ЕНППИ воден от българския старши треньор Стойчо Младенов завърши 0:0 при домакинството си на един от борещите се за титлата отбори Ел Исмаили в мач от 17-я кръг на местното първенство.

Преди дни се взе решение, част от тимовете да домакинстват извън клубните си стадиони, които не отговарят на новоприетите крайни мерки за сигурност. Така тимът на Младенов ще бъде "домакин" до края на шампионата или на други стадиони в Кайро, които имат достатъчно отделени от терена трибуни или на закрити за публика игрища, намиращи се във военни бази.

Ръководството на местната федерация вероятно ще отмени и турнира за купата на страната, където ЕНППИ достигна до осминафинал. Причината е, че част от стигналите до този етап тимове също не може да осигури охрана.

Възобновеното първенство ще продължи чак до средата на месец юли, което е прецедент за африканската страна. Вероятно мачовете ще се играят късно вечер, за да бъдат избегнати непоносимите горещини.

Все пак ЕНППИ пропусна чудесна възможност да се завърне в борбата за титлата, но не успя да победи пряк конкурент в челните места.

С равенството ЕНППИ прекъсна негативната поредица от две поредни загуби.

След това равенство ЕНППИ се изкачи на четвърто място във временното класиране с актив от 27 точки и е на четири точки от третия Ел Исмаили.