Антонио Вутов ще влезе в първия отбор на Удинезе от следващия сезон, съобщи мениджърът на футболиста Лъчезар Танев в Спортно шоу Гонг.

"Антонио се чувства добре. Той попадна, а и му избрахме клуб, който работи добре с млади играчи, дават им шанс много рано да покажат какво са способни. Това е филсофията на клуба -  да купуват перспективни играчи, да ги формират и после да ги продават. Удинезе е един от малкото клубове, които са на печелба в световния футбол", заяви Танев.

"Вутов е качил 6 кг само с правилна храна, с добър режим и с много работа. Знаете за гола му срещу резервите на Милан. Останах приятно впечатлен от по-голямата мощ, която има, по-голямата острота и динамиката в движенията му. Той отиде 63 килограма, а е висок около 180 см. Антонио отиде в Удинезе слаб, сегашното му състояние е нормално", добави мениджърът на футболиста.

"Доста често специален човек по физическата подготовка се занимава с него. Само в първия отбор има 6 треньори по физическата подготовка за 20 и няколко човека и още толкова физиотерапевти. Филосфията е изграждането, затова парите се насочват към хората, които моделират и изграждат играчите. Най-хубавата новина, след като говорих със спортния директор е, че от догодина Антонио си е заслужил мястото в първия отбор. Вече от него си зависи колко бързо ще получи шанс да играе", разкри Лъчезар Танев.

"Мисля, че Антонио се чувства добре. Последните 2 месеца и майка му е при него, грижи се за него и нищо не му лиспва. Започнал е и италиански малко по малко да говори. Като във всяка една професия има неща, които трявба да се превъзмогнат. Един играч като него, за да се развива и да катери стъбищата на големия футбол, трябва да мине и през това - адаптация, носталгия към родитната и т.н. Големите са големи, защото показват и характер", завърши Танев.