Вратарска грешка не позволи на Динамо Москва да излезе на второ място във временното класиране след 14-я кръг в руската лига. Българският нападател Цветан Генков игра цял мач за столичния тим, който бе на път да си тръгне с точка от Владивосток, но загуби от местния Луч с 0:1.

Единственото попадение падна в 90-та минута, а негов автор бе Игор Шевченко. Той се възползва от грешка на стража на Динамо Габулов и спаси отбора си от загуба. С това футболистите на Луч спасиха и поста на своя треньор Зоран Вулич, който при провал днес щеше да бъде освободен.

Луч показа и по-добра игра, бе по-активния отбор на терена и имаше възможност да извоюва победата и по-рано.

Цветан Генков се отличи с няколко добри включвания и опита късмета си с удари към вратата на домакините, но като цяло в играта на Динамо липсваше импулс. Двубоят не протече в много високо темпо и равният резултат изглеждаше съвсем логичен, когато Габулов забрави да покрие близкия ъгъл на вратата си и подари трите точки на Луч.

В класирането Динамо остана на трета позиция с 24 точки, докато Луч поне за малко излезе от зоната на изпадащите и има 12 точки в актива си.