Българският страж на Шериф Тираспол Владо Стоянов започна като титуляр в мача срещу Базел в плейофите за Шампионската лига, като бе с основна заслуга за минималната загуба на своите само с 0:1.

Стоянов увисна при попадението за домакините, но се реваншира на своите съотборници с няколко много класни намеси. В края на мача, българинът направи дузпа, която секунди по-късно спаси. Така, играчите на Тираспол запазват големи шансове преди реванша след една седмица.

Домакините вкараха във вратата на Стоянов още в 11-та минута на мача, но звездата на швейцарците Александър Фрай се намираше в, макар и много тънка, засада. Така попадението не бе зачетено.

В началните минути на двубоя, домакините бяха по-добрият тим на терена, като повече задържаха топката. Въпреки лекото си превъзходство играчите на Базел не успяха да вкарат на българския страж преди почивката.

Десетина минути след подновяването на играта обаче, дойде и една от малкото грешки на Стоянов, след която падна и попадението за швейцарците. В 54-та минута след центриране отляво топката отиде към далечната греда, където Шакири я настигна, центрира на метър от аут линията, а Щокер вкара с глава за 1:0. Българинът увисна и позволи на Щокер лесно да даде преднина на своите.

В 62-та минута гостите пропуснаха да изравнят от изключително удобна ситуация, но на празна врата Джурович с глава не успя да вкара. В 73-та минута отново Джурович нацели напречната греда с мощен удар от 10-12 метра.

Стоянов се намеси отлично в 75-та минута когато отрази удар от зоната на дузпата на Фрай. В 86-та минута пък Шериф остана с човек по-малко, след като Ерокин в рамките на няколко минути си изкара два бързи жълти картона.

В 90-та минута българският страж, останал очи в очи в своето наказателно поле с Алмерарес фаулира противника и така домакините получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Хугел. Той обаче би в долния ляв ъгъл, където Стоянов спаси.

Резултати от другите срещи:

Вердер – Сампдория 3:1

Залцбург – Апоел Тел Авив 2:3

Брага – Севиля 1:0

Партизан – Андерлехт 2:2