Националния вратар на България и молдовския Шериф Владислав Стоянов говори пред Гонг за евентуалната среща с Лудогорец в Шампионската лига. По ирония на жребия, ако Лудогорец победи Динамо Загреб, а Шериф се справи с арменския Улисес, то двата отбора ще се изправят един срещу друг. „Надявам се първо ние да продължим, тъй като имаме още един тежък мач. Не съм доволен от жребия. Това беше двойката, която не исках да ни се пада заедно с Базел. За мен лично е по-добре да продължи Лудогорец. За мен те са по-добри, но са българи, а Динамо Загбер имат да ни връщат“, каза Стоянов.

„Мисля, че и за Лудогорец жребият е тежък. Целта при нас е да минем този кръг, а после ще мислим. Гледах първия мач по телевизията и Лудогорец надигра Динамо. Попречи им малшансът. Не мога да кажа, че нямат опит. Късмета ги лиши от победа. Смятам, че Динамо не е в това състояние, в което беше преди две години. Когато играят на домашен терен подхождат високомерно и едва ли не гостуващият отбор сам да се победи. Смятам, че Лудогорец е фаворит въпреки резултата 1:1“, допълни Стоянов.

Преди два сезона Шериф и Динамо се изправиха един срещу друг в Шампионската лига и след два пъти 1:1 молдовците се класираха с дузпи. „В първия мач в Молдова те ни поведоха рано, после изравнихме играта изравнихме и резултата. Втората среща успяхме да поведем при една контраатака и след това 90 минути се бранихме, а после и продълженията също се бранихме. На дузпите бе руска рулетка“, каза Стоянов.

Той допълни, че не съветва българския тим да се брани като гост. „Не съветвам Лудогорец да се брани. Доста мачове им изгледах по телевизията и не смятам, че стилът им е да се бранят. Имат добри изпълнители и трябва да атакуват. Хърватите няма да очакват да ги атакуват и ако играят със своя стил, могат да ги отстранят“, завърши футболистът на Шериф.