Владимир Манчев изрази мнението си пред Гонг, че на поста селекционер на националния отбор по футбол трябва да застане българин, а не чужденец.

„Винаги, когато съм бил повикан, съм се отзовавал незабавно. Смятам, че чужд треньор много трудно би се справил с обстановката в България. Мисля, че трябва да е българин”, категоричен бе нападателят.

„Доста неочаквано се оказа за мен напускането на Христо Стоичков. В Селта той ще има възможността да се докаже, след като поработи с отбора”, допълни Владимир Манчев.

На въпрос, дали знае какво е състоянието на Мартин Петров, националът отговори: „С него вечеряхме преди седмица в Мадрид. Всичко е наред, въпрос на преценка на треньора е кога той ще влезе в игра.”

След победата на Валядолид с 2:0 при гостуването на Тенерифе от 34-тия кръг на Сегунда дивисион, Манчев и неговият отбор спечелиха право да се състезават в елита през следващия сезон.

„Все пак това се очакваше и беше въпрос на време. В оставащите осем мача просто ще играем за удоволствие. Обстановката е приповдигната. Предполагам, че и във Валядолид ще има празненства”, заяви щастливият играч.

„Надявам се в началото на май да започнем разговори с ръководството. Не мога да кажа още какво ще се случи, но моето желание е да остана тук. Смятам, че дори и да не остана тук няма да ми липсват оферти, но имам добро усещане за нещата”, допълни Владо Манчев специално за Гонг.

Нападателят изрази задоволството си от появата на неговата съпруга Елеонора във вестник „Ас”: „Съотборниците ми тук подскачаха с вестника. Това е признание както за мен, така и за нея, защото тя го заслужава.”