Българският футболист Владислав Мирчев, който играе в Шампионската лига със своя БАТЕ Борисов даде специално интервю за Гол линия, в което говори за своя живот в Беларус, за мачовете в най-комерсиалния турнир и за бъдещето си.

Нападателят, който е в БАТЕ под наем от Спартак Варна, призна, че в средата на септември се завръща при „соколите”: „На 15 декември се прибирам след мача с Ювентус. На 12-ти има награждаване”.

Относно мача с Реал Мадрид, в който Мирчев остана на резервната скамейка, българинът разказа: „Атмосферата беше много хубава, времето беше по-студено и затова се получи по-твърд мач, имаше някои контузени от двата отбора. Един добър мач, можехме и ние да вкараме гол, но играем с Реал Мадрид и 0:1 е достоен резултат. Няма нужда да се прави трагедия, играем с един от най-великите клубове в света. Нистелрой и Гути ми харесват”.

На въпрос, дали в Борисов се интересуват от представянето на Левски, Мирчев отговори: „Вече мина, преди мачовете с Левски се интересуваха, сега няма никакъв интерес към Левски.

„Спечелените 2 точки са предостатъчни, играем с невероятни отбори”, призна нападателят. „На мен ми изтече договора, но ръководството няма намерение да плаща трансферната сума, разбрахме се да остана до края на Шампионската лига и на 15-ти декември се прибирам”.

„Следях БАТЕ още от мачовете с Андерлехт, радвам се. От една страна съм нещастен, че българският отбор отпадна, но трябва да се раздавам”.

За бъдещите си планове, българинът коментира: „Има после един месец почивка и после ще мислим”.

Помолен да направи сравнение между българския и беларуския футбол, Мирчев заяви: „Сравнение не може да се прави. Тук се играе по-твърдо, в България се играе по-технично, повече за публиката. Двете първенства са съвсем различни. Доколкото можах да видя нещата има около 5,6 стадиона хубави, но в България има по-хубави стадиони”.

За своя треньор Виктор Гончаренко, футболистът на Спартак каза: „Той е млад специалист, бил е на дублиращия отбор, но направи страхотни успехи, така че сигурно ще има добро бъдеще. В отбора има много добър колектив.Това е крачка напред, защото за 3 месеца станах шампион и играх в Шампионската лига”.

Мирчев гордо сподели, че няма впечатление от жените в Беларус, тъй като има сериозна приятелка. Той допълни, че по-хубав град от Варна няма.

„Аз живея в Минск, защото Борисов е малко градче, но не се лишавам от нищо. Тук е все едно България преди 15 години. Не може да се сравнява с България”, завърши Мирчев, според който Шампионската лига ще бъде спечелена от Реал Мадрид.