Българските таланти Стефан Гаврилов и Преслав Боруков, които през това лято преминаха от Левски в Шефилд Уензди, ще тренират вече само с втория отбор на "кукумявките". 

Решението е взето от директора на школата на клуба Дийн Рамсдейл след последните им добри изяви при юношите до 16 и до 18 години.

Родителите и на двамата софиянци, родени през 2000-ата година, вече са получили писма, които трябва да подпишат, че нямат нищо против момчетата да тренират с професионални футболисти, обяви мениджърът и на двамата Антъни Раво от агенцията Скаутинг тийм. 

Писмото е информативно и в него се обяснява, че все пак има риск за момчета на 16 години да бъдат през цялото време на тренировките с доста по-големи футболисти.

През новия сезон дублиращите отбори в Англия са наречени условно U23, като там се събират футболисти в младежка възраст, както и отпаднали от първия състав професионалисти. Ако треньорът на втория тим Нийл Томпсън прецени, че няма да ги ползва в предстояща среща, те ще бъдат сваляни при по-малките възрастови генерации, но само за мачовете. 

Гаврилов и Боруков бяха част от юношеския национален отбор до 17 години в изминалите евроквалификации.

"Стефан и Преслав показват страхотно израстване. Но най-важното е, че и двамата се отнасят много сериозно към тренировките и училището, което прави много добро впечатление, доволен е агентът и на двамата доскорошни левскари Антъни Раво.

Той добави, че е бил на посещение и в школата на Арсенал (Лондон), където е имал разговор с директора на Академията на артилеристите Стив Мороу. Мороу го уверил, че те продължват да се интересуват от млади таланти в България и съвсем скоро ще изпратят скаути, които да гледат мачове при подрастващите у нас.