E79news предлага на своите читатели уникална снимка на Футболист №1 на България за 2013 година Иван Иванов с първия спечелен медал в кариерата си.

Снимката е от пролетта на 2002 година с детския отбор на „Македонска слава“. Тогава малките благоевградчанчета завоюваха бронзовите медали в турнира за Купата на БФС. На полуфиналите в Симитли „Македонска слава“ загуби от „Левски“ с 0:3 при децата до 14 години. Головете за сините тогава вкараха настоящите звезди в „А“ група Лъчезар Балтанов (2 гола) и Мариан Огнянов.

На снимката освен старши треньора Васко Петров могат да се видят и настоящите футболисти от „А“ група – Янко Сандански, Иван Караджов, Александър Башлиев, а капитанът на отбора Димитър Парасков е капитан и играещ треньор в „Места“ Хаджидимово.

Иван Иванов остана в „Македонска слава“ и „Пирин 1922“ до края на 2004 година, а в първите дни на 2005 година премина при юношите на ЦСКА. След това бе преотстъпен за един сезон в „Локомотив“ Пловдив. Въпреки че още е много млад, Футболист №1 на годината игра в чужбина за „Алания“ Владикавказ, сръбския шампион „Партизан“ Белград, а в момента носи екипа на швейцарския първенец „Базел“.

Дебютът на Иван Иванов в професионалния футбол е през есента на 2004 година в Обединената „Б“ група с екипа на „Пирин 1922“, под ръководството на Борис Николов. Част от този отбор тогава са националите Станислав Манолев, Илиан Мицански и Николай Бодуров.