Стилиян Петров и неговият Астън Вила нанесоха шеста поредна загуба на тима на Портсмут. Българският национал бе в основата на успеха на домакините с 2:0, успявайки да изработи дузпа за своя тим в 34-ата минута. Успехът изкачи отбора на Мартин О’Нийл на пето място, поне до изиграването на останалите мачове от кръга. Портсмут става първият тим в последните повече от 25 години, който не успява да запише точка в първите си шест шампионатни мача.

Домакините започнаха по настойчиво мача, владеейки топката в повече от времето. Още в първите минути Надир Белхадж трябваше да се намесва решаващо при пробив на английския национал Габриел Агбонлахор.

Именно Белхадж се превърна в грешник за своя тим, извършвайки нарушение срещу Стилиян Петров в наказателното поле в 34-ата минута. Българинът получи топката пред наказателното поле, опита се да финтира родения във Франция футболист, който бе принуден да го изблъска в гръб. Главният арбитър не се поколеба и отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Джеймс Милнър, който не сгреши и даде преднина на домакините.

Окрилени от гола Вила успяха да стигнат до ново попадение три минути преди края на първата част. Агбонлахор се възползва отлично от рикошет в тялото на Тал бен Хаим и със силен шут покачи на 2:0.

През второто полувреме домакините изцяло държаха инициативата на терена и логично стигнаха до лесна победа.

В същото време съставът на Арсенал разби Уигън Атлетик с 4:0. В герой за артилеристите се превърна новото попълнение Вермален, който заби първите две попадения за тима на Арсен Венгер през първата част. През второто полувреме хърватският национал Едуардо и Сеск Фабрегас затвърдиха успеха на Арсенал с нови два гола.

Болтън не успя да победи като домакин отбора на Стоук Сити. Двубоят на стадион „Рийбок” приключи при резултат 1:1. Головете в мача отбелязаха Китсън за гостите и Тейлър в последната минута от дузпа.

Бирмингам взе важни три точки над Хъл Сити, налагайки се с 1:0, а по-рано днес Бърнли нямаше проблеми срещу Съндърланд – 3:1.