Астън Вила записа важна победа с 2:0 при гостуването на Блекбърн в мач от 25-я кръг на Премиършип.

Българският нападател на Астън Вила Стилиян Петров игра 90 минути за своя отбор и се представи на добро ниво.

Гостите от Бирмингам можеха да поведат още във втората минута, но след ударът на Йънг топката се удари в гредата, след което Милнър подаде на Хески, но защитник на Блекбърн изби топката в ъглов удар. След това последва центриране на Гарет Бари в наказателното поле на домакините, където Хески стреля с глава, но в аут.

В 17-та минута падна гол във вратата на Блекбърн, но той бе отменен заради нарушение на Хески срещу Самба.

Десет минути по-късно Вила поведе, след като Бари и Милнър изпълниха късо корнер и последният напредна и с хубав диагонален удар прати топката в мрежата на Пол Робинсън.

Гостите стигнаха до ново попадение в 42-та минута, когато Милнър подаде на Агбонлахор, който не се замисли и прати топката за втори път в мрежата на Робинсън, но голът бе отменен заради засада на нападателя на Вила.

В края на полувреме Робинсън отрази два последователни удара на Агбонлахор и Джеймс Милнър.

В 54-та минута Милнър подаде на Стилиян Петров, който продължи топката към Агбонлахор и той стреля опасно, но кълбото мина на сантиметри от вратата на Робинсън.

Вторият гол в мача за Астън Вила падна в 90-та минута, когато Уорнък сбърка фатално и топката попадна в Габриел Агбонлахор, който разстреля Робинсън и оформи крайния резултат в мача.