Манчестър Юнайтед продължи да малтретира съперниците си във Висшата лига, като прегази с 5:0 като гост Болтън в среща от четвъртия кръг.

Мартин Петров изигра цял мач за домакините от Уондърърс, докато Димитър Бербатов отново бе на скамейката до сър Алекс Фъргюсън, който не го пусна в игра.

Пътят на Бербатов към терена дори стана още по-труден, след като неговите конкуренти в атаката Уейн Рууни и Хавиер Ернандес направиха страхотен мач, като вкараха пет гола и създадоха още няколко сериозни опасности пред вратата на съперника.

Чичарито откри още в 5-ата минута на Рийбок Стейдиъм, а Рууни наниза още два в 20-ата и 25-ата минути за 3:0 до почивката. Интересно е, че и двете асистенции за попаденията на Уейн Рууни направи 19-годишният централен бранител Фил Джоунс.

Отново Ернандес бе точен за 4:0 в 58-ата, а в Рууни оформи хеттрик в 68-ата, когато се разписа за крайното 5:0 след втори голов пас в срещата на Нани.

Ман Юнайтед е първи в класирането с 12 точки от 4 мача и впечатляващата голова разлика от 18:3. Втори е градският съперник Манчестър Сити, който има същия точков актив, но головата му разлика е „само” 15:3.