Валери Божинов за пореден път се оказа златният джокер на Парма. Българският нападател донесе победата на своя тим срещу Милан, като се разписа в 90-та минута, само 15 след като се появи в игра.

Божинов отново почна мача от резервната скамейка, но доказа, че има място на терена със седмия си гол за сезона. В 74-та минута той влезе вместо Ернан Креспо, и веднага успя да се напасне към играта на своите. В последните секунди да двубоя дойде и мигът на Божинов. Абиати успя да избие първия удар на Биабиани отдясно, но топката попадна право на крака на българина, който от вратарското поле нямаше как да сгреши и донесе победата на Парма. Малко след това Милан остана с човек по-малко заради директен червен картон на Андреа Пирло.

Най-любопитното е, че родният талант винаги се разписва в срещи, които отборът му печели. Той вкара и на градския съперник на Милан – Интер.

Интер от своя страна изпусна парата след трите поредни мача без победа, и се наложи с 3:0 над Ливорно. „Нерадзурите” записаха два хикса и загуба в Серия А, които подложиха на сериозно изпитание Жозе Моуриньо и компания. Милан се възползваше добре до този момент от спънките на Интер, но днес от своя страна усети колко неприятно е да губиш.

Останалите резултати от Серия А:

Аталанта – Каляри 3:1

Бари – Сампдория 2:1

Болоня – Рома 0:2

Катания – Фиорентина 1:0

Дженоа – Палермо 2:2

Лацио – Сиена 2:0

Удинезе – Киево 0:0