Своеобразното „българско” дерби в Лига Европа между отборите на Живко Миланов Васлуй и на Валери Божинов - Спортинг Лисабон завърши с победа 1:0 за румънския отбор, който с тази победа увеличи значително шансовете си за продължаване напред в турнира.

Лисабонските „лъвове” бяха с пълен актив от 9 точки преди мача, което им позволи да дадат шанс за изява и на някои от футболистите, които играят по-рядко. Сред тях бе и Божинов, който започна като титуляр на върха на атаката. Нападателят обаче не успя да се възползва от предоставения му шанс, тъй като получи разтежение на коремен мускул, което не му позволи да играе пълноценно, а на почивката бе заменен от Рики Ван Волфсвинкел заради силните болки. Малко преди края на полувремето Божинов отправи шут към вратата на Васлуй, който обаче бе неточен.

Живко Миланов от своя страна изигра цял мач за Васлуй като се справи чудесно със задачите си в отбрана, а освен това на няколко пъти проби опасно в половината на Спортинг. В края на мача бившият играч на Левски получи жълт картон.

Единственият гол в двубоя падна след точно половин час игра и бе дело на Денис Змею. След центриране от корнер се получи разбъркване в наказателното поле на Спортинг, където Змею бе най-съобразителен и между купа от играчи успя да изрита топката във вратата на Марсело за 1:0.

До края на мача португалският гранд имаше някои възможности да изравни, но Васлуй показа много добра игра в защита и в крайна сметка успя да се добере до трите точки.


szólj hozzá: vaslui1-0sporting

В другия двубой от групата Лацио победи Цюрих с 1:0. Победният гол реализира Кристиан Броки в 62-а минута.

Той получи хитър пас с петичка от Джибрил Сисе и стреля добре извън наказателното поле. Топката рикошира в крака на бранител на Цюрих, което се оказа фатално за вратаря Джони Леони и той само изгледа как топката влиза във вратата му.

В класирането Спортинг продължава да бъде лидер с 9 точки, следван от Васлуй и Лацио с по 5. Цюрих е последен с 2 точки.