Бившият старши треньор на Черно море Велизар Попов направи повече от отличен дебют начело на новия си отбор Клуб Сур. Воденият от българския специалист тим спечели с класическото 3:0 като домакин дербито срещу Ал Аруба от петия кръг на първенството на Оман.

ВИДЕО ОТ ДЕБЮТА НА ВЕЛИЗАР ПОПОВ ВИЖТЕ ТУК!

Дербито на град Сур се игра пред около 2000 зрители на местния спортен комплекс, който е с капацитет от 8000 седящи места.

През първото полувреме Клуб Сур диктуваше събитията на терена. Домакините поведоха в 30-та минута, когато след центрира в наказателното поле на Ал Аруба Калид Салех засече топката с глава и я прати във вратата на гостуващия отбор.

През второто полувреме Клуб Сур вкара още два гола чрез Ахмед Сияби и Сами ал Хасани.

ВИДЕО: Велизар Попов стартира с класическа победа в дербито на Оман

Така воденият от Велизар Попов отбор записа втора поредна победа и вече има 9 точки след изиграването на петия кръг на местното първенство. Клуб Сур се намира на пето място с актив от 9 точки. Отборът има три победи и две загуби. Местният съперник Ал Аруба, който в началото на сезона имаше сериозни амбиции остана на последна позиция, като има пет загуби от началото на сезона. Лидер в класирането е отборът на Ал Сееб с 11 точки.