Българският футболист Велизар Димитров вкара гол, но въпреки това неговият Металург Донецк загуби с 2:4 гостуването си на Ворскла Полтава в мач от третия кръг на украинското първенство.

Бившият играч на ЦСКА започна като титуляр и игра до 81-а минута, когато бе заменен от Николай Морозюк. Освен с гола, Димитров се отчете и с жълт картон. Бразилецът Зе Соарес, който игра в Левски пък се появи на терена в 71-а минута.

Българският нападател откри резултата в мача в 32-а минута, когато майсторски се измъкна от отбраната на Ворскла и от малкото наказателно поле с глава засече центриране от фаул, след което топката попадна във вратата на домакините.

Ворскла обърна резултата с голове на Сачко (38’) и Кривоошеенко (58’), а в 75-а минута Чечер вкара за 2:2. 4 минути по-късно обаче Безус даде нов аванс на домакините, а в даденото от съдията продължение Янузи от дузпа оформи крайното 4:2.

В класирането Металург е на 11-о място с 3 точки след една победа и две загуби. Лидерът Динамо Киев има 7 точки, но може да бъде изместен от Шахтьор, който има 6 и мач по-малко.

Вижте ВИДЕО на гола на Велизар Димитров: