Вдъхновеният тим на Кристъл Палас изхвърли безобразен Манчестър Юнайтед на четвъртфиналите за Карлинг Къп след продължения и успех с 2:1. Пред 52-хиляди зрители на „Олд Трафорд“ „червените дяволи“ бяха надиграни от отбора от Чемпиъншип и след равенство в редовното време получиха гол в първото продължение на срещата, за да отпаднат от надпреварата.

Титуляр за Юнайтед започна Димитър Бербатов, но той се контузи през първото полувреме и на почивката бе заменен. Партньор на българина в беззъбата атака на домакините бе Федерико Македа. Италианецът се разписа за 1:1, но като изключим попадението, няма с какво да бъде запомнен. Сър Алекс Фъргюсън нямаше и късмет, след като трябваше да извърши три принудителни смени в срещата. Освен Бербатов контузии получиха и братята Да Силва, като на техните места се появиха Езикиел Фрайърс и Пол Погба. Бившият ни национал пък бе заменен от Рейвъл Морисън.

ВИДЕО: Вдъхновен Палас изхвърли безобразен Юнайтед за Карлинг Къп

източник: Reuters

Младите надежди на Юнайтед не успяха да се противопоставят срещу бойците от Кристъл Палас, които само след 48 часа излизат в битката от Чемпиъншип срещу Дарби Каутни. Дори и присъствието на опитните Антонио Валенсия и Джи Сунг Парк не помогна на домакините. На вратата за Юнайтед пази Бен Амос, който допусна гол от над 35 метра. Капитан на тима и централен защитник бе Джони Еванс, който сбърка за втория гол на гостите, и Крис Смолинг. Дарън Гибсън и Маме Диуф бяха останалите двама, които оперираха в центъра на терена за Юнайтед.

ВИДЕО: Вдъхновен Палас изхвърли безобразен Юнайтед за Карлинг Къп

източник: Reuters

Първото полувреме започна изключително спокойно и равностойно, като Юнайтед не успя да сътвори нищо по-опасно пред вратата на Люос Прайс. Едва в 20-та минута бе първото по-сериозно положение пред Бербатов, когато Валенсия вдигна добре в наказателното поле към българина, но той не успя да намери топката и стреля слабо в аут.

Неприятен момент дадоха камерите в 25-та когато, бившият ни национал получи медицинска помощ заради болки в глезена на десния крак, който бе замразен.

В 37-та минута, обичайният заподозрян когато става дума за контузии, Фабио Да Силва бе заменен принудително, а на негово място влезе Езекиел Фрайърс. В самия край на частта и гостите извършиха принудителна смяна.

На почивката Бербатов бе заменен от Рейвъл Морисън, а след почивката домакините стояха малко по-добре на терена. Морисън, който се води за един от много обещаващите таланти на Юнайтед, се включи добре в мача за 15-ина минути на два пъти имаше отлични възможности да се разпише.

ВИДЕО: Вдъхновен Палас изхвърли безобразен Юнайтед за Карлинг Къп

източник: Reuters

Антонио Валенсия пък в 52-та минута направи изключително сериозен пропуск, когато успя да открадне една топката, навлезе в наказателното поле на гостите леко вдясно по атаката, стреля по земята, но топката мина покрай греда.

И третата смяна за сър Алекс Фъргюсън бе принудителна. В 64-та минута на мястото на другия близнак Рафаел в игра се появи Пол Погба.

Гостите поведоха минута по-късно с феноменален гол. В 65-та минута влезлият като резерва Дарън Амброуз с невероятна тупалка от над 35 метра остави безпомощен Бен Амос и вкара за 1:0.

Радостта на Кристал Палас трая едва три минути. В 68-та минута Федерико Македа реализира от дузпа, след като малко преди това бе задържан в наказателното поле и Юнайтед получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар.

След две попадения двата тима показаха равностойна игра, а в последните минути преди края на редовното време гостите от Кристъл Палас бяха по-активният тим и натикаха „червените дяволи“ в собствената им половина. В крайна сметка, двата тима отидоха на продължения.

ВИДЕО: Вдъхновен Палас изхвърли безобразен Юнайтед за Карлинг Къп

източник: Reuters

В 8-та минута на първото продължение гостите поведоха отново в резултата. Дарън Амброуз центрира от фаул в наказателното поле, Глен Мъри, още една от резервите на гостите, надигра капитанът на домакините Джони Еванс и с глава реализира за 2:1. При центрирането от фаула останаха съмнения за засада.

Така напред към полуфиналите, където са Манчестър Сити, Ливърпул и Кардиф, продължи тимът на Кристъл Палас.