Манчестър Юнайтед победи трудно Фулъм с 3:2 на „Олд Трафорд“ в мача от 2-ия кръг във Висшата лига. Своите дебютни попадения за „червените дяволи“ вкараха Робин Ван Перси и Шинджи Кагава.

Димитър Бербатов изобщо не попадна в групата за двубоя, а в края на срещата пък влезлият като резерва Уейн Рууни получи неприятна травма в бедрото, като бе изнесен на носилка.

Почти през целия мач Юнайтед владееше случващото се на терена и имаше предимство в притежанието на топката. В последната част от срещата обаче само добрите изяви на Давид Де Хеа опазиха преднината на домакините.

Сър Алекс Фъргюсън излезе само с един чист нападател сред титулярите в лицето на Ван Перси. На пейката пък бяха оставени Рууни, Дани Уелбек и Хавиер Ернандес. Представилият се много слабо в първия мач за сезона Нани изобщо не попадна в групата. Зад Ван Перси пък оперираше Кагава.

Мениджърът на лондончани Мартин Йол предприе само една промяна в сравнение със състава, който смаза Норич миналата седмица. На левия бек, на мястото на Джон Арне Рийзе титуляр започна Матю Бригс.

Двубоят започна кошмарно за домакините, които допуснаха гол още в 3-та минута. При слабо подреждане в отбрана при едно статично положение, Деймиън Дъф се оказа най-ориентиран и с удар по земята отблизо не остави никакви шансове на Давид Де Хеа.

ВИДЕО: Ван Перси и Кагава вкараха, но Юнайтед потрепери срещу Фулъм

източник: Reuters

След това попадение обаче „червените дяволи“ взеха пълен контрол върху случващото се на терена като имаха и сериозно предимство във владеенето на топката.

Логичното се случи в 10-та минута, когато Ван Перси засече центриране на Патрис Евра и със страхотен удар от границата на наказателното поле вкара за 1:1 в мрежата зад Марк Шварцер.

ВИДЕО: Ван Перси и Кагава вкараха, но Юнайтед потрепери срещу Фулъм

източник: Reuters

В 35-та минута и Кагава вкара своя дебютен гол за Юнайтед. След изпълнение на корнер, Клевърли стреля силно от далеч, Шварцер първоначално спаси, но при добавката отблизо японският полузащитник на домакините бе точен за 2:1.

ВИДЕО: Ван Перси и Кагава вкараха, но Юнайтед потрепери срещу Фулъм

източник: Reuters

Малко по-късно Кагава нацели страничния стълб, а Рафаел вкара гол от засада. Падането на третия гол бе само въпрос на време и той дойде в 41-та минута, когато Рафаел Да Силва бе точен с глава за 3:1 след центриране на Ашли Йънг.

ВИДЕО: Ван Перси и Кагава вкараха, но Юнайтед потрепери срещу Фулъм

източник: Reuters

Близо 7 минути след почивката Юнайтед имаше сериозни основания за дузпа, когато Йънг бе задържан от Саша Ритер, но главният рефер подмина ситуацията.

В 65-та минута Фулъм стигна до изключително куриозен гол. Давид Руис центрира отляво по нападението, Давид Де Хеа и Неманя Видич не се разбраха, сблъскаха се във въздуха, и в крайна сметка сръбският бранител с пета си вкара автогол. За сблъсъка помогна и Младен Петрич, който блъсна Де Хеа.

След гола за лондончани, футболистите на Юнайтед изглеждаха притеснени и гостите натиснаха, но така и не успяха да стигнат до нов гол.

Последва и двойна смяна в състава на „червените дяволи“ - в 69-та минута терена напуснаха Ашли Йънг и Шинджи Кагава, а на техните места се появиха Дани Уелбек и Уейн Рууни.

Домакините също имаха своя шанс да увеличат преднината си, когато в 77-та минута Рафаел отправи страхотен удар от границата на наказателното поле, но Шварцер с класа изби. Само добрите намеси на Де Хеа в последните минути запазиха крехката преднина на Юнайтед и донесоха успеха на домакините.

Неприятна ситуация обаче се разигра в самия край на срещата, когато Уго Родайега стъпи с цялата си тежест върху бедрото, малко над коляното, на Рууни, който получи сериозна прорезна рана.

ВИДЕО: Ван Перси и Кагава вкараха, но Юнайтед потрепери срещу Фулъм

източник: Reuters

Във временното класиране Манчестър Юнайтед заема 8-мо място със своите три точки. Фулъм пък е 5-ти със същия актив.


M3-2F www.fasthighlighs.com by fasthighlights-2012

В други двубои от днес:

Астън Вила – Евертън 1:3

Норич – КПР 1:1

Саутхемптън – Уигън 0:2

Тотнъм – Уест Бромич 1:1

Съндърланд – Рединг отложен

По-рано през деня:

Суонси – Уест Хем 3:0

По-късно:

Челси – Нюкасъл

В неделя:

Стоук Сити – Арсенал

Ливърпул – Манчестър Сити