Манчестър Юнайтед победи Челси с 3:1 и единствен остана с пълен актив от точки след петия кръг във Висшата лига на Англия.

Димитър Бербатов влезе като резерва за "червените дяволи" в 79-ата минута, заменяйки контузения Хавиер Ернандес.

В 8-ата минута Крис Смолинг откри резултата в полза на английския шампион, разписвайки се отблизо с глава след центриране от фаул на Ашли Йънг.

В 37-ата минута Луиш Нани получи топката извън наказателното поле на Челси, напредна и със силен удар прати топката в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Петер Чех.

В последната минута на първата част Уейн Рууни се разписа отблизо за 3:0 след грешка в защитата на "сините". Това е девети гол за Рууни във Висшата лига през новата кампания.

В първата минута на второто полувреме Фернандо Торес беше изведен сам срещу Давид де Хеа и върна едно попадение в полза на лондончани.

В 57-ата минута силен удар на Нани срещна напречната греда на вратата на Челси, а след това португалският национал беше съборен в наказателното поле от Жозе Босингва. Рууни изпълни отсъдената дузпа, но се подхлъзна и изпрати топката в аут.

В 79-ата минута нов удар на Уейн Рууни отблизо срещна страничната греда, а при добавката Хавиер Ернандес не успя да намери очертанията на вратата на Челси. При това положение мексиканецът получи контузия и Димитър Бербатов го замени 11 минути преди края на редовното време.

Три минути по-късно Фернандо Торес отново остана сам срещу Де Хеа, преодоля младия вратар, но на празна врата отблизо прати топката в аут.

В продължението на мача Бербатов беше изведен от Рууни на празна врата, но ударът на българския нападател беше прекалено слаб и защитата на гостите изби в корнер.

След тази победа Юнайтед остава на първо място с пълен актив от 15 точки след 5 изиграни мача. Челси е на трета позиция с пет точки по-малко.