Като домакин Твенте победи с 4:1 полския шампион Висла Краков и излезе на първо място в класирането на Група K на Лига Европа.

Българският национал Николай Михайлов изигра цял мач за носителя на Суперкупата на Холандия. Контузеният Цветан Генков пък не бе в групата на гостите за мача.

Висла изненадващо поведе в резултата в деветата минута, когато Давид Битон видя, че Михайлов е излязъл леко напред и го прехвърли с шут извън наказателно поле.

Играчите на Ко Адриансе се окопитиха сравнително бързо и в 32-ата минута Люк Де Йонг изравни, а в добавеното време на първата част Марк Янко вкара за 2:1.

Отново Янко бе точен в 57-ата минута за 3:1, а влезлият като резерва на мястото на австрийския таран Вилем Янсен вкара четвъртия гол за холандците в 80-ата. Емир Брахими пък удари две греди за вицешампиона на Холандия.

В другия двубой от Група К на ЛЕ Фулъм победи с 2:0 като гост. И двете попадения за лондончаните вкара Анди Джонсън, който бе точен в 36-ата и 88-ата минути. В последните секунди на срещата пък Траоре от датчаните бе изгонен и те завършиха двубоя с десет играчи.

Така Твенте излезе на първо място в потока с четири точки, колкото има и Фулъм, но головата разлика на тима на Ники Михайлов е по-добра. Одензе е трети с три точки, докато отстранилият Литекс в квалификациите на Шампионската лига Висла Краков е последен без нито една спечелена точка.


szólj hozzá: Twente 4-1 Wisla Krakow FT