Димитър Бербатов вкара първи гол в Лига 1 в първия си мач като титуляр за Монако. "Монегаските" победиха Сошо с 2:1 в мач от 28-мия кръг, а българинът бе с главна заслуга за победата, тъй като освен това изработи дузпата, от която падна вторият гол за отбора му.

През седмицата Клаудио Раниери обяви, че Бербатов вече е готов да бъде титуляр, а в мача срещу Сошо нападателят напълно доказа това. След четири мача като резерва, този път бившият играч на Манчестър Юнайтед изигра 90 минути като определено бе сред най-добрите на терена и е главният виновник за трите точки на Монако. Бербатов показа голямо желание за игра, движеше се по целия терен и даде заявка да не напуска титулярния състав на Раниери.

ВИДЕО от мача вижте ТУК!

Само 6 минути бяха нужни на българина, за да открие сметката си в Лига 1. Хамес Родригес направи отлично двойно подаване с Курзава, след което подаде перфектно към Берба, за когото нямаше проблеми да вкара в опразнената врата.

В 26-а минута Сошо бе близо до изравняване, след като Джордан Аю проби отляво и подаде към Конту, чийто удар срещна гредата.

В 54-а минута Хамес Родригес подаде към Бербатов, който бе с гръб към вратата, майсторски се обърна и се насочи към нея, но преди да стреля бе фаулиран от Жулиен Фусурие, което доведе до дузпа за Монако. Зад топката застана Родригес, който материализира 11-метровия удар за 2:0.

Сякаш в последните минути мачът се доиграваше, но гостите се погрижиха за това да повишат интригата. В 83-а минута Едуард Бутен получи топката в наказателното поле и от легнало положение успя да стреля, а топката попадна във вратата на Субашич за 2:1.

2 минути по-късно обаче Сошо остана с човек по-малко заради директен червен картон на Аю, който удари без топка противников футболист. Това сякаш спря устрема на гостите и до края на мача те не успяха да стигнат до нова опасност пред вратата на домакините.

В класирането Монако е на второ място с 59 точки, на 8 зад лидера ПСЖ. Сошо пък остава на предпоследното 19-о място с 22 точки.

В другите мачове:

Гингам - Евиан 0:1

Нант - Аячо 2:2

Тулуза - Реймс 3:2

Валенсиен - Рен 2:1