Суонзи и Уулвърхемптън не останаха по-назад от Манчестър Юнайтед и Евертън и на свой ред извъртяха равенство 4:4 помежду си в двбуой от 36-ия кръг във Висшата лига. В миналия кръг „червените дяволи“ и „карамелите“ завършиха при същия резултат, което може да коства титлата в Англия на Юнайтед.

Новакът в елита Суонзи трябва повече да съжалява за изпуснатата победа, тъй като на полувремето водеше в резултата с 4:1.

Играчите на Браян Роджърс влязоха вихрено в мача срещу „вълците“, които със сигурно изпадат, и поведоха след по-малко от 60 секунди игра. Скот Синклеър намери чудесно Андреа Орланди и той откри за домакините. В 4-ата минута халфът Джо Алън покачи на 2:0 след пас на Гулфи Сигурдсон. След четвърт час игра ситуацията стана катастрофална за Уулвс, след като Нейтън Дайър вкара трето попадение в тяхната врата.

Все пак Стивън Флетчър върна един гол в 29-ата минута, но само 2 по-късно Дани Греъм направи 4:1 и отново възстанови преднината от 3 гола.

„Вълците“ обаче показаха зъби и в 33-ата Матю Джарвис намали до 4:2. При този резултат двата тима се оттеглиха на почивка.

Тя не спря инерцията на гостите, които съкратиха пасива си само на един гол в 54-ата минута. Дейвид Едуардс вкара едва 3-ия си гол за сезона след асистенция на Майкъл Кайтли.

В 69-ата най-силният на терена за Уулвърхемптън Джарвис вкара за 4:4, но до края нито един от двата тима не успя да стигне до победата.

Равенството не промени позициите на двата тима в класирането. Суонзи остана 12-и с 44 точки, на цели 10 от опасната зона и след кръга може да бъде изпреварен единствено от Норич, ако „канарчетата“ победят Ливърпул. Уулвс остава последен с 24 точки.


Swansea 4-4 Wolverhampton by fasthighlights-2012

В друга среща от кръга Астън Вила завърши 0:0 като гост на Уест Бромич и остава опасно близо над чертата. Със спечелената точка „виланите“ събраха 37 в своя актив и изпреварват 16-ия Уигън единствено заради по-малкото допуснати голове. Уест Бромич запазва 10-ото място с 46 точки, колкото имат 9-ия Фулъм и 8-ия Ливърпул.

Болтън успя да оцелее в гостуването си на Съндърланд и стигна до равенство 2:2, което обаче е недостатъчно, за да извади тима от зоната на изпадащите. Мартин Петров остана на терена през целия двубой и подаде за първия гол на Кевин Дейвис. Дейвис откри резултата в 25-ата минута, но 11 по-късно Никлас Бентнер изравни. След почивката Джеймс МакКлийн направи 2:1 за „черните котки“, но в 70-ата отново Дейвис простреля Крейг Гордън.


Sunderland 2-2 Bolton by fasthighlights-2012

Болтън остава първия отбор под чертата – 17-а позиция и 34 точки, колкото има 17-ия Куинс Парк Рейнджърс, който утре се изправя срещу Челси на „Стамфорд Бридж“.

Съндърланд заема 11-о място с 45 точки.