Суонси победи Фулъм с 2:0 в мач от 23-тия кръг в Премиършип, който бе пряка битка в борбата за оцеляване в елита.

Мениджърът на Фулъм Рене Мюленстийн даде почивка на своите титуляри в мача срещу Шефийлд Юнайтед, но това явно не им се отрази особено добре. На "Либърти Стейдиъм" лондончани изиграха много слаб мач, а в общата картинка се вписа и Димитър Бербатов, който не направи нищо в градивен план, а освен това бе и с основна вина за втория гол на Суонси.

Като цяло домакините бяха по-добрият отбор през почти целия мач и напълно заслужено стигнаха до успеха, който им носи ценни три точки в битката за оцеляване.

Първият гол в мача падна в 61-а минута, когато Нейтън Дайър подаде към Джонджо Шелви, който изстреля мощен шут към вратата на Стекеленбург. Получи се двоен рикошет и от тялото на Бреде Хангеланд топката стана невъзможна за холандския вратар на Фулъм.

В 76-а минута Суонси удвои своя аванс. Джонатан де Гузман центрира отдясно, а в наказателното поле Чико Флорес бе изпуснат от своя пазач Димитър Бербатов. Испанецът игра с глава, след което топката докосна и главата на Бербатов и от нея влезе във вратата на Стекеленбург за 2:0.

Малко след попадението Бербатов най-сетне отправи удар към вратата на съперника, но изстрелът му с глава бе слаб и неточен. В 83-а минута българинът напусна терена, а до края на мача неговите съотборници не успяха да направят нищо по-опасно.

В класирането Суонси се изкачи на 10-о място с 24 точки, докато Фулъм остава на 17-а позиция със 19 точки.