Капитанът на България Стилиян Петров вкара гол за своя Астън Вила при равенството 2:2 като гост на Евертън в среща от четвъртия кръг на Висшата лига. Лиън Озмън даде преднина на карамелите в 19-ата минута, а Стенли се разписа за 1:1 в 63-ата минута след асистенция на Стивън Уорнък. Лейтън Бейнс от дузпа направи 2:1 за Евертън в 69-ата, а крайното 2:2 оформи Агбонлахор 7 минути преди края.

Манчестър Сити победи с 3:0 у дома Уигън с хеттрик на новото попълнение Серхио Агуеро, който бе точен в 13-ата, 63-ата и 69-ата минути. Сити излезе начело в класирането с 12 точки от 4 мача.

Ливърпул падна за първи път през сезона след 0:1 като гост на Стоук Сити с гол от дузпа на Джоната Уолтърс в 20-ата минута, като бялата точка бе посочена след нарушение на Джейми Карагър.

Арсенал пък спечели за първи път през новото първенство, след като би с 1:0 у дома Суонзи с попадение на Андрей Аршавин в 41-ата.

Челси спечели с 2:1 като гост Съндърленд. Джон Тери и Даниел Стъридж дадоха преднина от 2:0 на лондончаните, а Донг-Вон Жи вкара почетния гол за черните котки в последните секунди на срещата.

Тотнъм пък победи с 2:0 навън Уулвърхемптън с попаденията на Емануел Адебайор и Джонатан Дефоу в 67-ата и 80-ата минути.