Капитанът на българския национален отбор Стилиян Петров реализира феноменално попадение за своя Астън Вила при гостуването на Съндърланд. Освен с гол, халфът се отчете и с асистенция за второто попадение, но въпреки това възпитаниците на Алекс Маклийш не успяха дас е поздравят с трите точки и стигнаха само до 2:2 на „Сдейдиъм ъф лайт“.

Петров започна мача като титуляр и даде преднина на „бирмингамци“ в 20-ата минута. Българинът получи топката малко пред наказателното поле на домакините, преодоля бранител на Съндърланд и с мощен шут в горния ляв ъгъл на вратата даде преднина на Вила.


szólj hozzá: S2-1A 

Домакините изравниха няколко минути преди почивката чрез Конър Уикъм, койтозаписа първия си гол за „черните котки“. В 85-ата минута ветеранът Ричард Дън даде нова преднина на Вила, след като Петров центрира прецизно от фаул, а бранителят засече с глава за 2:1. Шейсет секунди преди последния съдийски сигнал Стефан Сесеньон подели точките с точен изстрел.

Другият български национал Мартин Петров пък регистрира тежка загуба от новака Суонзи като гост с 3:1. Крилото започна мача като титуляр, но бе заменен от Робинсън в началото на второто полувреме.