Астън Вила не позволи на Челси да се откъсне още повече напред в класирането, след издънката на Юнайтед. Стилиян Петров и компания направиха 0:0 със „сините” на своя „Вила Парк” пред около 40000 зрители.

Капитанът на българския национален отбор започна титуляр за домакините и остана на терена през всичките 90 минути. Стенли направи сравнително силен мач като на няколко пъти отправи далечни удари към вратата на Петър Чех. Звездата на Вила Емил Хески пък не успя да се възстанови от контузия в прасеца, като на неговото място бе пуснат Джон Карю.

В състава на гостите се завърна капитанът Джон Тери, който успя да се възстанови от контузия в гърба, след като пропусна мача на Англия с Черна гора в средата на седмицата. Дидие Дробга пропусна срещата с Вила заради вирусно заболяване. Като титуляр пък за първи път започна Гаел Какута.

Първото полувреме двата отбора показаха равностойна игра, но не успяха да стигнат до попадения в противниковата врата. През втората част ситуацията на терена не се промени. Двата отбора имаха своите възможности за гол, но до такъв така и не се стигна.

По-рано през деня Манчестър Юнайтед направи 2:2 с Уест Бромич, а Арсенал победи с 2:1 Бирмингам. Манчестър Сити играе утре с Блекпул.

Така, Челси пропусна възможността да се откъсне още повече напред. „Сините” заемат първата позиция с актив от 19 точки. Астън Вила пък е на 8-ма позиция с 11 точки.