Манчестър Юнайтед победи с 3:1 Челси в мача за Къмюнити Шийлд пред около 85000 зрители на „Уембли”. Изключително красиво бе третото попадение за „червените дяволи”, дело на Димитър Бербатов, който се появи в игра след почивката. Странен гол вкара и новото попълнение за Юнайтед Хавиер Ернандес. Антонио Валенсия също се разписа за състава, воден от сър Алекс Фъргюсън. За „сините” почетното попадение реализира Саломон Калу.

Юнайтед започна с Майкъл Оуен и Уейн Рууни в нападение, които отстъпиха местата си на Ернандес и Бербатов на почивката. Именно Рууни даде феноменална асистенция за първия гол в срещата, дело на Валенсия.

За Челси пък звездата Дидие Дрогба започна на пейката, като се появи на терена в средата на второто полувреме.

Като цяло двата отбора показаха равностойна игра, но докато „червените дяволи” успяха да реализират положенията си, „сините” бяха отчаяни от добрите изяви на Едвин ван дер Саар.

Първото попадение в срещата падна в 40-та минута, когато Рууни бе изведен добре с диагонален пас от Скоулс, нападателят напредна отляво, след което без да гледа пусна топката към дузпата, където Валенсия без проблем прехвърли Иларио за 1:0.

На почивката, в игра се появиха Бербатов и Ернандес като след това успяха да запишат имената си сред голмайсторите. Двамата на няколко пъти показаха добро разбирателство на терена.

Мексиканският национал вкара по изключително странен и куриозен начин. В 76-та минута Валенсия надигра Ашли Коул, след което центрира успоредно на гол линията, Ернандес се опита да засече с крак, но прати топката в носа си, която след това влезе в мрежата на Челси за 2:0.

„Сините” се върнаха в двубоя в 83-та минута, когато Калу вкара отблизо за 2:1.

В продължението на двубоя Бербатов показа класа, за да подпечата победата на Юнайтед. След продължително разиграване в триъгълник в половината на Челси, „червените дяволи” успаха противниковите бранители. Топката попадна в Нани, който с хубав пас в коридор намери българина. Бербатов с едно докосване овладя, и след това някъде близо до границата на наказателното поле прехвърли ефирно излезлия Иларио за 3:1.