Отборът на Манчестър Сити направи за смях градския си съперник Юнайтед. „Шумните съседи” победиха насред „Олд Трафорд” „червените дяволи” с 6:1 в мач от 9-я кръг на английската Висша лига. Двубоят със сигурност ще се превърне в един от най-тъмните спомени за феновете на Юнайтед, които видяха своя отбор направен на пух и прах!

Българският нападател Димитър Бербатов изгледа интригуващия двубой от резервната скамейка, след като Сър Алекс Фъргюсън за пореден път реши да не му гласува доверие, за сметка на титулярното дуо Дани Уелбек и Уейн Рууни. През второто полувреме в игра за домакините влезе и Хавиер Ернандес, който също не успя да направи нищо за своите съотборници.

В главно действащо лице за „гражданите” се превърна лошото момче Марио Балотели, който започна двубоя като титуляр, въпреки последните си провинения (подпали къщата си при игра с фойерверки). Нападателят реализира първите две попадения за своя състав, а като за капак – изкара червен картон на Джони Еванс още в началото на второто полувреме.

Началото на срещата по нищо не предвещаваше, че двубоят ще се развие по този начин за Манчестър Юнайтед. Домакините демонстрираха завидно хладнокръвие, но успяваха да се справят без проблем с началните набези на нападението на Сити. Още в 22-та минута обаче „дяволите” се пропукаха. Джеймс Милнър намери Мнарио Балотели, който от границата на наказателното поле по земя стреля, за да преодолее вратаря Давид де Хеа.

При този резултат двата тима се разделиха за 15-минутна почивка, а феновете на Юнайтед все още таяха надежда, че отборът им ще покаже характер, демонстриран десетки пъти при подобен развой на срещите.

Още в 47-та минута на двубоя лошите новини за Юнайтед продължиха. Джони Еванс бе изгонен с директен червен картон, след като спря Марио Балотели, малко преди да навлезе в наказателното поле, и да остане очи в очи с вратаря на английските шампиони.

Марио Балотели обаче не спря до тук. В 60-та минута последва и втори гол за италианеца. Силва и Милнър направиха онова, за което им се плащат луди пари в Сити, развинтиха отбраната на Юнайтед, а Марио Балотели се разписа за 2:0.

При този резултат Сър Алекс Фъргюсън пусна в игра Фил Джоунс и Чичарито, в опит да вземе нещо от Сити, но това не промени особено нещата на терена.

Резултатът стана класически в 68-та минута. Мика Ричардс центрира ниско отдясно, Серхио Агуеро засече, за да направи резултата класически. Секунди след това Марио Балотели бе заменен от Един Джеко, който също се развихри в края на мача.

В 80-та минута Юнайтед върна едно от попаденията. След чудесен пас на Хавиер Ернандес, Дарън Флетчър се разписа с техничен удар за 3:1.

В заключителните минути Манчестър Сити продължи да доминира и вкара още три гола. В 90-та минута Един Джеко реши също да покаже възможностите си, след като направи резултата 4:1.

Отбраната на Юнайтед тотално се предаде след това попадение. Секунди по-късно Джеко изведе Давид Силва, който хладнокръвно се справи с Давид де Хеа. В даденото от съдията продължение Силва върна жеста на Джеко, за да може той отново да се разпише, а с това да оформи и крайното 6:1.

Ето и съставите на двата отбора:

Юнайтед: Де Хеа, Смолинг, Фърдинанд, Евънс, Евра, Нани, Андерсон, Флетчър, Йънг, Рууни, Уелбек. Резерви: Линдегаард, Габио, Джоунс, Парк, Валенсия, Бербатов, Чичарито

Сити: Харт, Ричардс, Компани, Лескът, Клиши, Бари. Яя Туре, Милнър, Силва, Балотели, Агуеро. Резерви: Пантилимон, Сабалета, К.Туре, Коларов, Де Йонг, Джеко