Отборът на Шалке 04 се наложи с 2:1 над румънския Стяуа в мач от предпоследния кръг от груповата фаза на Лига Европа и по този начин си осигури място в следващата фаза на надпреварата. За гостите от Букурещ, цял мач изигра българският национал Валентин Илиев.

Домакините от Шалке поведоха в резултата в 25-ата минута, когато Пападопулос бе точен. Само осем минути по-късно Стяуа се върна в мача, когато Русеску изравни. Шалке изкова успеха си през втората част, когато капитанът в този мач Раул Гонзалес вкара за 2:1. Попадението бе под номер 73 за испанеца в европейските клубни турнири. Това се оказа и крайния резултат в мача, който заквотви Шалке на първото място в групата а актив от 11 точки и сигурно класиране в следващата фаза.

В другия мач от групата АЕК Ларнака постигна победа със същия резултат над израелския Макаби Хайфа, за да завърже до край борбата за второто място в крайното класиране. Това бе първа победа за АЕК в турнира. Домакините от Кипър поведоха в резултата с 2:0 след голове на Гарсия и Пинтадо, а Булйат от състава на гостите оформи крайното 2:1 15 минути преди последния съдийски сигнал.

Така след днешните резултати германският Шалке е сигурен победител в групата, докато останалите три тима – Макаби, Стяуа и АЕК имат реален шанс за второто място.

Тимът от Гелзенкирхен има актив от 11 точки, докато Макаби Хайфа е с шест и заема второто място. Стяуа Букурещ и АЕК Ларнака заемат съответно третото и четвъртото място с равен брой точки – по пет. В последния кръг от борбата Шалке гостува на Макаби в Израел, докато Стяуа приема АЕК Ларнака в Букурещ.


szólj hozzá: Schalke - Steaua Bucuresti 2:1


szólj hozzá: Larnaca - Maccabi Haifa 2:1