С гол на Дарън Бент в 83-ата минута, отборът на Димитър Бербатов – Фулъм, победи с 1:0 Стоук Сити в мач от 7-я кръг на Висшата лига. Същевременно, в друг мач от кръга Астън Вила и Хъл Сити не се победиха, като завършиха при 0:0, а българският нападател на Вила Александър Тонев се появи в игра в края на мача.

Димитър Бербатов престоя на терена до 66-ата минута, когато бе принудително заменен от голмайстора в днешната среща Дарън Бент заради получена контузия при едно от единоборствата. Бербо се отчете с няколко хубави удара, като при една от ситуациите през първите 45 минути, ударът на родния талант, като по чудо не се озова в целта.

Двубоят бе с особено значениe за „котиджърс“, които се представят неубедително от началото на сезона и имаха нужда от ценни точки. Играчите на Мартин Йол бяха поставени под напрежение, но е 83-ата минута Бент донесе нужната доза спокойствие. Той получи топката в наказателното поле, получи се рикошет в бранител на „грънчарите“, излъга технично Бегович и Роберт Хут и с левия крак направи 1:0, и така донесе победата, и трите точки на тима си.

ВИДЕО ТУК!

В временното класиране Фулъм в 17-и със 7 точки, а Стоук Сити е позиция напред, със същия актив, но с по-добри показатели.

Същевременно, Александър Тонев престоя по-малко от 20 минути на терена за нулевото равенство (0:0) на Астън Вила при гостуването на Хъл Сити. Българският национал се появи на терена в 74-ата минута, като замени Ашли Уестууд.

Двубоят бе скучен от към голови положения, като двата екипа си размениха само по няколко удара. От своя страна, Хъл Сити остана непобеден на свой терен от началото на сезона.

Във временното класиране Астън Вила заема 9-о място с 10 точки, а Хъл Сити е позиция напред с 11 пункта.