Българският младежки национал Радослав Кирилов записа ново участие за първия тим на Киево. Нападателят поигра няколко минути за своя отбор, който обаче загуби с 0:1 от Сиена на 1/4-финал за Купата на Италия и по този начин приключи участието си в надпреварата.

Кирилов, който е капитан на втория отбор на „летящите магаренца“, бе на резервната скамейка, както се случваше и в предишните мачове на Киево от турнира.

Двубоят бе много важен както за домакините, така и за Сиена, тъй като и двата отбора се бореха за първото си класиране на полуфинал за Купата на Италия.

През първото полувреме Киево бе по-активният отбор на терена, но не съумя да отбележи гол. Сиена изненадващо поведе в 53-а минута, когато Алесандро Гаци центрира от корнер и в наказателното поле резервата Матиа Дестро засече топката, за да вкара за 1:0 само секунди, след като бе влязъл на терена.

До края на мача Киево даде всичко от себе си, за да стигне до изравняване. В 87-а минута Кирилов се появи на терена на мястото на Перпарим Хетемай, като той бе последната надежда на старши треньора Джузепе Мели. И българинът обаче не успя да помогне на своя отбор, който в крайна сметка загуби с 0:1 и отпадна от турнира.

На полуфиналите Сиена ще срещне победителя от сблъсъка между Интер и Наполи, който е по-късно тази вечер. В другия полуфинал пък Ювентус чака победителя от мача между Лацио и Милан, който е в четвъртък.


Chievo 0-1 Siena by goalsarena2012