Българският национал Станислав Манолев игра 26 минути за ПСВ Айндховен при победата у дома над Хераклес с 5:2, която въпреки резултата, не бе никак лесна.

Манолев влезе игра на мястото на Джърмейн Ленс в 64-ата минута, когато резултатът бе 2:2. След появяването на българина на терена филипсите обаче заиграха отлично и за по-малко от половин час вкараха 3 безответни гола.

Гостите от Хераклес поведоха в 27-ата минута чрез Евертон, а Балаш Джуджак изравни в 36-ата, преди Ола Тойвонен да даде преднина на домакините в 41-ата.

С нов свой гол Евертон изравни за 2:2, но Тойвонен също се разписа за втори път в мача и направи 3:2 за Айндховен в 74-ата. В 70-ата минута Петер Реекерс от Хераклес бе изгонен за втори жълт картон.

Последните две попадения за тима на Фред Рутен, който доигра срещата с човек повече, паднаха в последните мигове на мача. Новото попълнение на Барселона Ибрахим Афелай бе точен в 88-ата, а Маркус Берк фиксира крайното 5:2 в 90-ата минута.

ПСВ Айндховен остава лидер в първенството на Холандия с три точки пред Твенте на Николай Михайлов, който обаче играе в момента с Де Графшап и може да се изравни с лидера по точки.