Ивелин Попов доказа, че изборът му за играч на 23-ия кръг на руската Премиерлига не е бил случаен, като донесе равенството на 2:2 на своя Кубан при гостуването на Терек Грозни. Българинът бе точен три минути преди края на мача и временно качи отбора си на 4-ото място в класирането.

Капитанът на националния отбор започна като титуляр и бе основната заплаха за отбраната на домакините. Първото полувреме на срещата приключи без голове, но в 58-ата минута Терек успя да открие след грешка в отбраната на отбора от Краснодар. Олег Иванов центрира балонно, а и Деалбер, и Шандао се останаха под топката, която стигна до Уциев и с нисък удар по диагонала крайният защитник опъна мрежата.

Бързо обаче Букур успя да върне попадението, като в 66-ата минута получи топката около дузпата, нагласи я на десния си крак и стреля в горния ъгъл между двама защитници. Вратарят Годзюр закачи кълбото, но това не бе достатъчно.

В 72-ата Терек получи правото да изпълни дузпа и Н'Дуасел заблуди Беленьов, като го прати в грешния ъгъл.

Тъкмо когато изглеждаше, че Терек ще се върне в битката за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири, Попов получи чудесен пас през центъра и остана очи в очи със Годзюр. Българинът копна топката към горния десен ъгъл, но тя срещна гредата. За негов късмет той отново първи стигна първи до нея и с красив плонж оформи крайното 2:2.

Така Кубан заема 4-ата позиция с 39 точки. Лидер е ЦСКА Москва с 56.


Terek-Kuban 2-2 Highlights All Goals by marcoxxx46