Капитанът на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов отново бе сред най-добрите играчи за своя Кубан при успеха с 4:0 над Волга в 16-ия кръг на руската Премиерлига. Нападателят вкара втория гол в мрежата на гостуващия тим и остана на терена през всичките 90 минути.

Головото шоу на клуба от Краснодар започна в 12-ата минута, след като Фидлер пусна прострелен пас по тревата в наказателното поле, а Ибрахима Балде пое много елегантно и стреля под плонжа на вратаря.

27-ата минута пък бе запазена за Попов, който се оказа на точното място, след като шут на негов съиграч от пряк свободен удар рикошира в стената. Българинът пое спокойно малко преди точката на дузпата и мощен шут под гредата направи 2:0.

Резултатът набъбна до класичаски измерения в 40-ата минута, когато Игнатиев се измъкна сам срещу вратаря и много хладнокръвно насочи кълбото до дясната греда.

Крайното 4:0 оформи Балде към края на двубоя, след като укроти на бедро една висока топка в пеналта и с мощно воле я прати в долния ляв ъгъл.

ВИДЕО ОТ МАЧА И ГОЛА НА ПОПЕТО – ТУК!

С този успех Кубан вече има 23 точки и заема 8-ото място. Лидер в Русия е Зенит Санкт Петербург с 36 пункта.