Българският национал Иван Иванов и неговият Партизан се наложиха с 2:0 над Цървена звезда в 141-то издание на голямото дерби на Сърбия. Като символичен гост, „гробарите” прекършиха съперника с два гола само за седем минути, и вече са със седем точки напред на върха в класирането – Партизан има 36, Звезда е с 29.

Не мина и без драми на терена на „Мала Маракана”. Съдията Данило Груич без малко да бъде набит от Иванов и съотборниците му, след като даде дузпа за Звезда, за игра с ръка на Рнич. Евандро обаче профука шанса и би в гредата.

На почивката футболистите на Партизан не се прибраха в съблекалнята, а останаха на пейката, след скандал между двата треньорски щаба. Наставникът на „черно-белите” Александър Станоевич размени „любезности” с колегите си от другата страна, и едва бе предотвратен по-сериозен бой.

ВИДЕО: Партизан пребори Звезда пред 45 хиляди  в екшън на "Мала Маракана"

източник: Reuters

След инцидента феновете заринаха терена с предмети, и играчите седнаха на резервната скамейка, и не пожелаха да се прибират за почивка в съблекалнята.

Въпреки това Партизан се справи по-добре през второто полувреме, и с две попадения – в 72-та и 79-та – реши изхода от сблъсъка.

Вукич откри резултата, след като се възползва от невероятна грешка на защитата на Цървена звезда. Седем минути по-късно Сцепович сложи точна на спора, след още едно нескопосано отиграване на „червено-бялата” отбрана.

От другата страна Иван Иванов, който игра пълни 90 минути, и съотборниците му в защита, се справиха доста по-добре, и не позволиха притеснения до края на срещата, за да се поздрави Партизан с десета поредна победа в първенството.

ВИДЕО: Партизан пребори Звезда пред 45 хиляди  в екшън на "Мала Маракана"

източник: Reuters